2022. május 19., csütörtök 18:26

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2022. május 19., csütörtök (OS) - Az Európai Unió Bizottsága több országnak - így például Magyarországon kívül Hollandiának, Észtországnak és Máltának is - felszólítást küldött az Unió pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló, 2017. július 5-i (EU) 2017/1371 európai parlamenti és tanácsi irányelvnek meg nem felelő nemzeti szabályozás miatt.

A Bizottság által felvetett kérdések jogtechnikai jellegűek, a Btk. egyes fogalmainak értelmezésére irányulnak. E technikai kérdések nem részei Magyarország és a Bizottság közötti helyreállítási alapról szóló tárgyalásoknak, nincsenek elvi különbségek a Bizottság és a magyar kormány véleménye között és az értelmezési kérdések szakértői szinten rendezhetők.

Kiadó: Miniszterelnökség