2022. május 20., péntek 09:12

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. május 20., péntek (OS) - Továbbra is naponta több száz új menedékes kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál. Az OIF eddig is mindent megtett, hogy mindenhol elérhető legyen a kérelmezők számára, azonban május 9-től még közelebb kerültünk ügyfeleinkhez, hiszen a menedékes elismerés iránti kérelmet már a kormányablakokban is lehetőség van az orosz-ukrán háború elől menekülőknek ügyfélfogadási időben benyújtani. A kormányablakokban benyújtott kérelmek továbbításra kerülnek a Főigazgatóságunknak, hogy a menekültügyi hatóság meghozhassa benne döntését, majd a szükséges okmányokkal lássa el a kérelmezőket.

        Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 19. 6.00 órai adatok alapján - eddig 22 034 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 12 645 fő esetében született elismerő döntés.

     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.