2022. május 20., péntek 18:02

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 20., péntek (OS) - 90 éve tragikus körülmények között hunyt el vitéz Endresz György világhírű óceánrepülő őrnagy a Justice for Hungary - Igazságot Magyarországnak gép pilótája.

    A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság tagjai és szimpatizánsai, a 90 éve elhunyt hősökre emlékeztek a Fiumei úti Nemzeti sírkertben, vitéz ENDRESZ GYÖRGY őrnagy világhírű magyar óceánrepülő pilóta sírjánál május 20-án, pénteken 14 órakor. A pilóta sírjánál a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság elnöke, dr. Galla János és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság alelnöke, Gergely György emlékeztek. Amint 1920 januárjában a Párizsba utazó magyar békeküldöttség sem tudta elfogadni az antant unió gyilkos diktátumát, úgy 10 évvel később Endresz György és Magyar Sándor is a maguk módján követeltek Igazságot Magyarországnak! Átérezték gróf Apponyi Albert súlyos gondolatait, "Ha Magyarország abba a helyzetbe állíttatnék, hogy választania kellene ennek a békének az elfogadása vagy aláírásának visszautasítása között, úgy tulajdonképpen azt a kérdést kellene feltennie magának: legyen-e öngyilkos azért, hogy ne haljon meg"! Endresz György nevét 1931. július 16-án ismerte meg a világ, a Justice for Hungary - Igazságot Magyarországnak feliratú repülőgép pilótájaként amikor Magyar Sándor navigátorral átrepülték az Atlanti-óceánt. Ezzel a trianoni békediktátum igazságtalanságára irányították az egész világ figyelmét.

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.