2022. május 23., hétfő 13:58

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége közleménye
    Budapest, 2022. május 23., hétfő (OS) - Május 25-én rendezi a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége egész napos ingyenes online konferenciáját, melyen a gyógyszerellátás jelentős szereplői mondják el véleményüket az ágazat helyzetéről, valamint elképzeléseiket a jövőre vonatkozóan.

A konferencia elsődleges célja, hogy a lakossági gyógyszerellátás legfontosabb és legnehezebb kihívásait megvitatva keresse a lehetséges megoldásokat.
     A konferencia három panelből áll, mely közül az elsőben a hazai gyógyszerellátás jelenlegi helyzetét és a várható jövőt vizsgálják majd meg az ellátási lánc jelentős szereplői: dr. Greskovits Dávid a MAGYOSZ elnöke, dr. Feller Antal, a GYNSZ elnöke, dr. El Koulali Zakariás, az OGYÉI főigazgató-helyettese, valamint dr. Zlinszky János, a HGYSZ elnöke. A második blokkban a gyógyszerellátást érintő egyik legaktuálisabb kérdést, a humánerőforrás problematikáját járják körbe az előadók: dr. Antal István, a SOTE GYTK dékánja, Lincmajer Zoltán, a HuPSA elnöke és dr. Fischer Anna gyógyszertárvezető.
     A harmadik blokkban a legaktuálisabb kérdésekre térnek ki az előadók. Három kiemelt terület, az árrés-szabályozás, a kistelepülések gyógyszerellátása és az ügyelet kérdésével kapcsolatos megoldási javaslatokat, lehetőségeket mutatják be és vitatják meg a három legnagyobb gyógyszerészeti szakmai szervezet, a Gyógyszerészi Kamara, a MOSZ és a HGYSZ vezetői és képviselői.
     A részvétel ingyenes, a részletes program és konferencia közvetítésének a linkje elérhető HGYSZ honlapján és Facebook-oldalán.

Kiadó: Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége