2022. május 26., csütörtök 18:25

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2022. május 26., csütörtök (OS) - Az extraprofitadó-bevételeket szociális biztonságra és klímavédelemre fordítsák!

    A Párbeszéd régóta javasolja, hogy az igazságos közteherviselés jegyében nagyobb mértékben adóztassák meg a multinacionális és nagyvállalatokat, ezekről számos javaslatot nyújtottunk be a parlamentnek az elmúlt években! De szükségesnek látjuk a nagy magánvagyonok-, a luxusfogyasztás-, a spekulációs tőkemozgások-, az arctalan magántőkealapok -, az állami közbeszerzések NER-es nyerteseinek, a környezetszennyező nagyvállalatok megadóztatását is!

Egyetértünk a felesleges, pazarló állami beruházások felfüggesztésével, de nem elég azok átütemezése, hanem le kell állítani a Paks2 beruházást, a Budapest-Belgrád vasútvonal és a Fudan elitegyetem kínai hitelből kínai cégekkel való építését, a Fertő-tavi pusztítást, a Városliget beépítésének folytatását!

Ezeket a forrásokat azonban klímavédelemre és szociális biztonságra kell fordítani! A klímavédelem keretében társasházi lakások, családi házak energiahatékonysági felújítására, zöldenergia előállítás bővítésére, a szociális biztonság keretében a dübörgő infláció sújtotta alacsony keresetűek kompenzálására, pedagógusok, egészségügyi-, szociális, kulturális és egyéb dolgozók bérfejlesztésére!

Tordai Bence
a Párbeszéd frakcióvezetője


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.