2022. május 29., vasárnap 11:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 29., vasárnap (OS) - A DK petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást!

    Az elmúlt napokban mind Varga Mihály pénzügyminiszter, mind Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elismerte, hogy a kormány a katás adózás eltörlését fontolgatja. Márpedig ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási módját kivezetik, az egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással, emiatt pedig több ezer kisvállalkozás mehet gyakorlatilag azonnal csődbe. Ez az adóemelés annak a fideszes megszorító csomagnak a része lehet, amelyet a héten kezdett el bejelenteni Orbán Viktor törvénytelen kormánya.

A Demokratikus Koalíció elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, ezért petíciót indítunk, hogy a kormány ne törölje el a katát! Nem fogjuk tétlenül nézni, ahogy a Fidesz a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni és kis, családi vállalkozásokkal fizetteti meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát. Nem kérünk a Fidesz megszorító intézkedéseiből, így a kata elörléséből sem, ezért indítunk petíciót a katás adózás védelmében. Mutassuk meg, hogy nem értünk egyet azzal a megszorító kormányzati politikával, amiben a legkisebbek fizetnek a legnagyobbak bűneiért. Ha a törvénytelen kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor forduljon a saját oligarchái felé, ne a tisztességes magyar kisvállalkozásokat akarja csődbe taszítani!

Kálmán Olga 

A DK frakciószóvivője

Kálmán Olga sajtótájékoztatóját Kálmán Olga Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.