2022. május 29., vasárnap 19:22

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. május 29., vasárnap (OS) - A Momentum a mai napon megválasztotta új elnökét és elnökségi tagjait

Gelencsér Ferenc lett a Momentum elnöke, aki a Momentum egyik alapítója, az elmúlt években pedig már több szerepben is helyt állt a párton belül: helyi szervezeti vezető volt, választott önkormányzati képviselő, a Budavári Önkormányzat alpolgármestere, a Momentum előválasztási országgyűlési képviselőjelöltje, majd pedig listás országgyűlési képviselője és a Momentum-frakció frakcióvezető-helyettese.

Az elnökség további megválasztott tagjai:
- Cseh Katalin a Momentum egyik alapító tagja, korábbi elnökségi tagja, jelenleg Európai Parlamenti képviselője.
- Ilyés Márton közgazdász, a Momentum jelenlegi alelnöke.
- Kele János közgazdász, politológus, sportújságíró, a Budapest Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány általános igazgatója.
- Kerpel-Fronius Gábor Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese, politikai munkája előtt rendszerszervezőként és projektmenedzserként tevékenykedett.
- Mihálik Edvin történész-politológus, szegedi önkormányzati képviselő, Szeged zöld tanácsnoka, a 2021-es előválasztás Szeged 02. OEVK győztese.
- Paróczai Anikó közgazdász, kispesti önkormányzati képviselő, a Horizont Női politikusképző megalapítója.

Az új elnökség mandátuma a következő 2 évre szól.

Kiadó: Momentum Mozgalom