2022. május 31., kedd 12:06

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 31., kedd (OS) - A Pulszky Társaság évente adja át a kiemelkedő szakmai életutat elismerő Pulszky Ferenc-díjat, valamint a jelentős eredményt felmutató, negyven évnél fiatalabb szakemberek számára a Pulszky Károly-díjat. Ugyanekkor veheti át az Éri István-díjat az a szakember, aki ki hosszabb távon kiemelkedő és hatásában jelentős tevékenységet folytat a társaság munkája terén, lényegesen hozzájárulva a magyar múzeumügy fejlesztéséhez is. Az idei kitüntetettek személyére 2022. május 30-án a Pulszky Társaság éves közgyűlésén derült fény.

    Az Éri István-díjat Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott főigazgatója vehette át. Kiss Imre régészet és arab szakon diplomázott, ösztöndíj jóvoltából Damaszkuszban tanult három éven keresztül, majd hazatérte után 1985-ben külkereskedelemmel kezdett foglalkozni.A közgyűjteményi szakma egyik első menedzser igazgatójaként sikeresen állította új pályára az országos gyűjtőkörű múzeumot, miközben kétszer levezényelte a múzeum költöztetését és az épületek átalakítását.Legnagyobb hatású kezdeményezése a Múzeumi Szakma Kocsmája, amely hosszú időn át informális kereteket adott a találkozásra, szakmai beszélgetésekre. Bábáskodott a FIAT megalakulásánál és szorgalmazta, majd tevőlegesen támogatta a Senior Tagozat megalakítását. Az általa vezetett intézmény számos alkalommal volt a Társaság rendezvényeinek helyszíne.

Ezúton is gratulálunk Kiss Imrének a rangos szakmai  elismeréshez!
    
     Kiadó: Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.