2022. május 31., kedd 13:14

A Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. május 31., kedd (OS) -

Adolf Balázs Racicében legyőzte a jelenlegi olimpiai bajnokot és világbajnokot is. A 2022. május 27-29. között Szegeden rendezett I. Felnőtt, U23 válogató és Ifjúsági Tájékoztató versenyen pedig Adolf Balázs négy számban indult és mind a négyet megnyerte (C-1 1000 méter, C-1 500 méter, C-2 500 méter Fejes Dániellel párban és C-1 5000 méter). Ez azért jó kezdés az idén augusztusban, a kanadai Halifaxban várható világbajnokságra. Adolf Balázs 2021-ben három világbajnoki aranyérmet is szerzett: egyet Koppenhágában, kettőt Pitestiben, Romániában. Adolf Balázs az egyéb versenyek mellett készül a 2024-es párizsi olimpiára.

A Szentedrei Kajak-Kenu SE-ben kinevelődött utánpótlás-generáció már a múlt évre úgy megerősödött, hogy a versenyeken nemcsak bizonyítani tudott, hanem biztosította az egyesület jelentős előrelépését, elismerését is a szakágon belül. Az SZKKSE 2021-ben – Adolf Balázs eredményeit nem számolva – a versenyszezon egészét tekintve a 27. helyre ugrott előre a korábbi, évek óta 40. körüli helyről a több mint száz magyarországi kajak-kenu sportegyesület között. Az SZKKSE utánpótlás versenyzőire a kenu sportban máris odafigyeltek, nem kétséges ugyanis, hogy a jövőben csak tovább fognak erősödni és eddigi eredményeiket újabbak, esetenként még jobbak fogják majd követni A Ford Hovány ezt felismerve, még tavalyi eredményeik alapján, az SZKKSE tehetséges fiatal sportolóinak a jövőre is bizalmat adva állt szponzorként a sportegyesület mellé.

Kiadó: Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület