2022. június 5., vasárnap 17:16

A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. június 5., vasárnap (OS) - Meg kell védenünk Budapestet a rezsicsökkentés megszüntetésének hatásaitól!

        A lehető leghamarabb összehívom a fővárosi önkormányzati szakértőiből, a legnagyobb fogyasztójú fővárosi tulajdonú cégek vezetőiből álló testültet. Cél, hogy rövid időn belül javaslatokat tegyenek le az energiaköltségek csökkentése érdekében, ezeket a javaslatokat fővárosi kerületek számára is adaptálhatóvá tesszük.
Egyeztetést kezdeményezek a fővárosi országgyűlési képviselőkkel.
A június 13-ai héten Brüsszelben folytatok tárgyalásokat az Európai Bizottság illetékeseivel annak érdekében, hogy a fenntartható energiapolitikára uniós forrásokat szerezzünk Magyarországnak és Budapestnek.
     Tárgyalást kezdeményezek a budapesti gazdasági élet meghatározó szereplőivel, és a már korábban is javaslatokat kidolgozó civil szervezetek képviselőivel, valamint a tudományos élet meghatározó szereplőivel. Ennek a "Budapest150 – Energia és fenntarthatóság csúcsnak" a célja, hogy a város életére általános érvényű javaslatokat dolgozzunk ki közösen az energiahatékonyság és a fenntarthatóság jegyében.
     Ezen alkalmakkor a kormánnyal is módunk lesz az elmaradt egyeztetések lefolytatására. Mert Budapest nem lehet a rezsicsökkentés megszüntetésének kárvallottja.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.