2022. június 15., szerda 17:16

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 15., szerda (OS) - A Nemzeti Színház két kiváló színművésze a Bölcs Fák Projekt nagykövete

    A koronavírus-járvány alaposan megnehezítette az elmúlt másfél évben a Bölcs Fák projekt beindítását, mára azonban a matuzsálem fák felfedezését és bemutatását célzó magyar-szlovák program hazai közösségi felületei elindultak, Szűcs Nelli és Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművészek személyében új nagykövetei vannak a programnak, és emellett a következő hetekben két fontos eseményre is sor kerül a Bölcs Fák-csapatának szervezésében. A Gödöllői Királyi Kastélyban szervezett szakmai napon és sajtótájékoztatón Dr. Nagy István agrárminiszter is részt vesz.

A Wise Trees Projekt, a matuzsálem fák, és a számukra otthont adó gyűjteményes és történeti kertek kincseinek megőrzésére és zöld turisztikai célpontok népszerűsítésére jött létre. A projekt stratégiai célja a szlovák-magyar határmenti térségben működő hosszútávú együttműködésének kialakítása, a kertturizmus fejlesztése.  Ennek az újszerű ismeretterjesztő munkának egyik első lépésére a héten kerül sor, amikor tanulmányúton vehetnek részt a témára fogékony újságírók, utazásszervezők, a Bölcs Fák csapatának szervezésében. A tervezett útvonal kiválóan jellemzi a projektet, mivel Budapestről indulva a határ két oldalán összesen három megállót érint az egynapos buszút. Csatlakozni az info@ivedo.hu címen lehet.

     Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.