2022. június 15., szerda 17:16

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. június 15., szerda (OS) -

A Szent Iván-éjszakájának előestéjén a Gödöllői Királyi Kastélyparkban kerül sor a Bölcs Fák legszebb ünnepére, a Faünnepre. Itt egy szakmai találkozó mellett, amelyre Dr. Nagy István agrárminiszter is ellátogat, sajtótájékoztatóra is sor kerül, valamint a gödöllői és az érdeklődő gyerekek számára foglalkozások is lesznek, pl. Mamutfenyő bemutató. Ezen az eseményen ott lesznek a Bölcs Fák két nagykövetei, Szűcs Nelli és Trill Zsolt, a Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészei, akik Mezei Dániel kommunikációs szakemberrel, műsorvezetővel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A projekt célja a kölcsönös tudás és tapasztalatcsere, közös gondolkodás (a koros fák felmérése és ápolása, illetve a történeti kertek népszerűsítése terén), illetve a hasonló szakterületen működő NGO-k határon átívelő együttműködése, értékmegőrző és értékközvetítő szolgáltatás fejlesztése és a határon átívelő kohézió erősítése.

A projekt címe: Preservation and Increasing attractivity of ancient trees as hidden treasures in historic gardens towards green tourism (SKHU/1902/4.1/110)

A Projekt az Európai Regionális Alap (ERFA) támogatásával valósul meg összesen 165 569,80 euróból, amelyből a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) 100 799,80 euró, a szlovák partner, a Národny Trust n. o. 64 770 eurós támogatásban részesül.

Szlovákia Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program (Interreg SKHU)

Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége