2022. június 17., péntek 14:30

A Clarus Animus Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. június 17., péntek (OS) - Új magyar sorozat a szcientológiáról

A Clarus Animus Alapítvány megbízásából "Szcientológia akták" címmel elkészült egy, Európában egyedülálló dokumentumfilm-sorozat a szcientológiáról. A sorozat producere Dudás Diána, "Az én szcientológia sztorim" című nagysikerű könyv írója.
A sorozatban hat, egyenként 30 perces részben nyolc interjúalany meséli el személyes és szakmai tapasztalatait a szcientológiával kapcsolatban.

A hat rész összeállítása során igyekeztünk a szcientológia minél több vetületét bemutatni. A szereplők között megszólalnak a szcientológia elit "szerzetesrendjének", a Sea Organizationnek volt tagjai. Beszélni fog továbbá egy olyan munkatárs, aki már a kezdeti időkben, a ’90-es évek elején volt az akkor induló budapesti szcientológia központ munkatársa. Meg fogunk ismerni egy megrázó és felkavaró történetet, amelyet sajnos már csak az áldozat testvére fog tudni elmondani. Egy üzletember jóvoltából betekintést nyerhetünk a szcientológia üzleti tanácsadóinak világába. A hatósági eljárások tapasztalatairól pedig egy magasrangú kormánytisztviselő fog beszámolni.

A sorozat szereplői arccal és névvel vállalták, hogy felszólalnak a szcientológia káros gyakorlatai ellen.

Az első rész a jövő héten fog megjelenni a legnagyobb videómegosztó portálon, ahol annak előzetese már megtekinthető.
     Kiadó: Clarus Animus Alapítvány