2022. június 21., kedd 11:45

A Megoldás Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. június 21., kedd (OS) - Legyen ugyanannyi a kezdő tanárok fizetése, mint a kezdő parlamenti frakcióvezető keresete! A Megoldás Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy a pályakezdő pedagógusok bérének nyolcszorosát kapják a "pályakezdő" frakcióvezetők!

    A Megoldás Mozgalom arra tesz javaslatot, hogy a pályakezdő pedagógusok fizetése, amely ma bruttó 312.000 Forint, úgy legyen korrigálva, hogy az elérje a mindenkori, "kezdő" parlamenti frakcióvezető fizetését, amely ma bruttó 2.421.600 Forint. Jelenleg legkevesebb 12.000 főállású pedagógus hiányzik a közoktatásból, ami rövid- és hosszútávon is árt Magyarország versenyképességének. A Megoldás Mozgalom véleménye, ahogy a választási kampányban is leszögezte, kézzelfogható, érezhető béremelésre és önálló, minisztériumi képviseletre van szüksége az oktatásnak!
A Megoldás Mozgalom a felelőtlen ígérgetések helyett arra is választ ad, hogy a bérrendezésre miből biztosítson forrást a kormány. Mozgalmuk arra tesz javaslatot, hogy azonnali hatállyal módosítsa az Országgyűlés a pártalapítványok finanszírozásáról szóló törvényét, és az erre fordított összeget csoportosítsa át a pedagógusok azonnali béremelésére. Jelenleg több mint 1,5 milliárd Forint költségvetési forrást biztosít az állam a pártok mellett működő alapítványoknak. Mindezt úgy, hogy a legtöbb alapítványról nem is hallottak a választók és több alapítvány elszámolásával kapcsolatban igen komoly aggályokat fogalmazott meg az Állami Számvevőszék.
Kapcsolat: sajto@memo.hu
    
     Kiadó: Megoldás Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.