2022. június 21., kedd 13:22

JAVÍTÁS - OS - Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. június 21., kedd (OS) - JAVÍTÁS - A 3,5 millió forintot kereső Orbán Viktor segélyt ajánlva alázza a nevelőszülőket!

    Orbán Viktor a saját fizetését megduplázta, de kormánya a nevelőszülőknek megalázó módon azt üzeni: ha keveslik az ellátást, kérjenek 3 hónapra munkanélküli segélyt.

Miért küldi a Fidesz-kormány munkanélküli segélyre a nevelőszülőket? Miért egy jogi kiskapu kihasználására biztatják őket? Mire költik az egyházak a kiegészítő normatívát? Ezeket a kérdéseket az MSZP írásban is benyújtotta.  

Az MSZP szerint a nevelőszülőknek megbecsülés és nem megalázás jár. A több mint 22 ezer gondozott gyermeknek pedig jobb ellátásra van szüksége.  

Ezért az MSZP követeli, hogy a Fidesz-kormány emelje meg a 2008 óta változatlan összegű nevelési díjat. Megalázó jogi kiskapuk ajánlgatása helyett pedig adjanak érdemi fizetésemelést a nevelőszülőknek.

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.