2022. június 22., szerda 12:23

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 22., szerda (OS) - Az LMP nemet mond a veszélyes és súlyosan szennyező palagáz kitermelésére! -

    Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint felháborító, hogy a környezetvédelemért felelős Palkovics László miniszter rendszeresen támogató hangvételű kijelentéseket tesz a makói palagáz kitermelésével kapcsolatban. A zöld párt garanciát vár a kormány részéről, hogy egy ilyen típusú környezetszennyező, klímagyilkos beruházás nem valósulhat meg Magyarországon a jövőben.

Miután Palkovics László több fórumon is támogatóan nyilatkozott a Makói-árokban található palagáz kitermelésével kapcsolatban, az LMP írásban is rákérdezett a környezetvédelemért is felelős miniszternél, hogy tervezik-e a veszélyes- és környezetszennyező beruházás kivitelezését. A minisztérium válasza nyugtalanító.

A minisztérium szokás szerint megkerülte a konkrét választ, helyette arról értekezett, hogy a palagáz kitermelés hozzájárulhat Magyarország klímacéljainak eléréséhez, véleményük szerint a földrengésveszély elhanyagolható, és amúgy is csak környezetvédelmi engedélyezés után indulhat el egy ilyen beruházás.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.