2022. június 23., csütörtök 10:16

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió közleménye
    Budapest, 2022. június 23., csütörtök (OS) - A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió (MPE OCM) és a Cigány Módszertani és Kutató Központ (CIMOK) meghívására 2022 júniusának vége felé Mezőberényben végeznek kutatást a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézete, valamint a Tokaj-Hegyalja Egyetem képviselői.

        A Miskolci Egyetem képviseletében dr. habil Kotics József intézetigazgató, és tíz egyetemi hallgató végzi a kutatást, amelynek célja a Mezőberényben található "Delhi" telepen élő családok élethelyzetének feltérképezése, és a valláshoz való viszonyuk megismerése.
     A Tokaj-Hegyalja Egyetem kutatásának vezetője dr. Gulyás Klára egyetemi adjunktus és interkulturális referens. Ennek a kutatásnak a célja a "Delhi" telepen élő szülők iskoláztatáshoz való attitűdjének megismerése, és a gyermekek oktatási helyzetének feltárása.
     Az esemény kapcsán a kutatás végén sajtótájékoztatót tartunk Mezőberényben, a "Delhi" telepen épülő templomnál. A sajtótájékoztatót dr. habil Kotics József (Miskolci Egyetem), dr. Gulyás Klára (Tokaj-Hegyalja Egyetem), valamint Surman László (CIMOK) tartják. A tájékoztatóban a jelenlegi kutatással kapcsolatos információkon túl szó lesz a tavalyi évben a békési romák körében végzett terepkutatás tapasztalatairól is.
    
A sajtótájékoztató részleteiről bővebb információt kaphatnak dr. Szilágyiné Morár Ildikótól, az MPE OCM kommunikációs vezetőjétől.

Elérhetőségeinket az MPE OCM és a CIMOK honlapjain valamint közösségi oldalain találhatják.

     Kiadó: Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.