2022. június 23., csütörtök 11:32

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 23., csütörtök (OS) - Dohányügy: Brüsszel akadályozza a fiatalokat védő törvénymódosítást.

        A fiatalkorúak, valamint a legális piac védelme az elsődleges feladata a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának a dohány területen. Ezért az SZTFH a törvénytelen Elf Bar-jelenség felszámolásáért indított küzdelem mellett, a kiskorúakra hasonló veszélyt jelentő gyógynövényes dohánytermékek szabályozására kezdeményezett törvénymódosítási csomagot. A brüsszeli bürokrácia azonban akadályt gördített a hatékony és gyors ügyintézés elé.
     Az Európai Unió illetékes szakbizottsága elutasította Magyarország sürgősségi kérelmét, hogy egy törvénymódosítási csomag elfogadásával gyorsan reagálhasson a hevítéssel fogyasztható gyógynövénytermékek szabályozására. A bürokratikus lépés ellenére a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) következetes álláspontja változatlan: a hatóság továbbra is minden rendelkezésére álló jogi eszközzel fellép a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása, egészségük védelme, valamint a legális piac védelme érdekében.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.