2022. június 23., csütörtök 14:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 23., csütörtök (OS) - Folytatódik az orbáni adóemelések sorozata - A DK elutasítja az új élelmiszeradót!

        Mit tesz az Orbán-kormány, amikor 25%-os élelmiszerdráguláson van túl az ország és megfizethetetlen a bevásárlás? Élelmiszeradót vezet be. Ez nem egy rossz vicc, hanem a brutális orbáni megszorítócsomag következő megszorítása 2022 Magyarországán. Az Orbán-kormány az egykoron chipsadóként elhíresült különadóját terjesztette ki most számos élelmiszerre, amiknek közük sincs a chipshez. A brutális orbáni megszorítócsomag új adóemelése egyformán érinti a müzliket és a gabonapelyheket, vagy épp a kisgyermekes családoknál népszerű gyümölcspépeket, hogy egészen biztosan a családok fizessék meg az új megszorítást.
     A Demokratikus Koalíció vérlázítónak tartja, hogy a törvénytelen kormány élelmiszeradót vezet be akkor, amikor egyébként is megfizethetetlenül drága minden a boltokban. A DK elutasítja az élelmiszeradót, ezzel a Fidesz megint az ellenkezőjét csinálja annak, amit tennie kellene. Orbán Viktornak 3,5 milliós havi fizetéssel biztosan nem okoz majd gondot a bevásárlás, de a magyaroknak nem drágábbá, hanem olcsóbbá kellene tenni az élelmiszereket, ezért követelte a DK az alapvető élelmiszerek áfájának ideiglenes eltörlését.

Barkóczi Balázs
A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.