2022. június 24., péntek 06:41

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) - ÚJABB KÉT ÉVIG INGYENESEK A LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREKET SEGÍTŐ SZOFTVEREK

    2024. június 30-ig használható az úgynevezett országlicenc program. Ez a lehetőség a világon ma összesen három országban áll az érintett felhasználók és családtagjaik rendelkezésére. A 2018-ban indult program meghosszabbításával az a cél, hogy a látássérült és olvasási nehézséggel küzdő emberek hozzájuthassanak a segítő szoftverek legfrissebb verzióihoz. Ez hatalmas segítséget jelent nekik a tanulás, a munkavégzés a kulturálódás, a szórakozás, valamint az online tájékozódás és az elektronikus ügyintézés során.

Fontos kitétel, hogy semmilyen igazolás nem szükséges ahhoz, hogy valaki igényelhesse és megkapja az ország licenc program licenceit. A feltétel mindössze annyi, hogy vagy a Magyarországon élőkre, vagy a határainkon túli, de magyar igazolvánnyal rendelkező állampolgárokra vonatkozik ez a kedvezmény.  

Mely szoftverekről is van szó? A JAWS for Windows képernyőolvasóról, a ZoomText képernyőnagyítóról és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek licenceiről.
A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (rövid nevén: Infoalap) honlapján lehet megkezdeni az "Ország licenc" kifejezés beírásával. Amennyiben a kiválasztott szoftverekkel kapcsolatban informatikai segítségre van szüksége, kérjük, keresse az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatát az alábbi elérhetőségeken:
Vezetékes telefon: +36(1)273-3188, mobiltelefon: +36(70)295-9288.

     Kiadó: Informatika a Látássérültekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.