2022. június 24., péntek 08:58

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) -

    "Szlovák partnerünk, a Národny Trust munkatársaival együtt mi magunk is sokat tanultunk, értékes tapasztalatokat szereztünk, amelyeket hasznosítani kívánunk a Bölcs Fák életének meghosszabbítása és megismertetésük érdekében. A koros fák iránt széles körű az érdeklődés és felemelő, hogy ezt a gyerekek részéről is érzékeljük.
Egy hatalmas fára tekintve nehéz elhinni, hogy magként kezdte az életét. "A mag az élet médiuma", egyetlen magban benne van minden információ, amely által a fa kibontakozhat és koros, tiszteletre méltó, méltóságot sugárzó Bölcs Fává fejlődhet.

A sajtótájékoztatón, majd az azt követő Faünnepen és az eseményt kísérő gyermekfoglalkozásokon a résztvevők magyar kőris magokat kaptak ajándékba, hogy azokat elvetve maguk is nevelhessenek Bölcs Fákat.

A projekt célja a tudás és tapasztalatcsere a koros fák felmérése, ápolása, a számukra otthont nyújtó történeti és gyűjteményes kertek népszerűsítése, illetve együttműködés értékmegőrző és értékközvetítő szolgáltatás fejlesztése és a határon átívelő kohézió erősítése érdekében.
A projekt címe: Preservation and Increasing attractivity of ancient trees as hidden treasures in historic gardens towards green tourism (SKHU/1902/4.1/110)
A Projekt az Európai Regionális Alap (ERFA) 165 569,80 euro támogatásával valósul meg. A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége 100 799,80 euró, a Národny Trust n. o. 64 770 eurós támogatásban részesül. Szlovákia Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program - Interreg SKHU

     Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.