2022. június 24., péntek 11:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) - Az orbáni infláció mára a tejtermékeket is elérte - 37%-kal kerül többe a tejföl, a sajt, a joghurt, mint egy évvel ezelőtt

    Újabb lesújtó adat látott napvilágot a végérvényesen elszabaduló élelmiszer-inflációról. A napi.hu számolt be arról, hogy májusban is elképesztő tempóban emelkedett a tejtermékek, így a sajt, a kefir, a joghurt és tejföl ára is. A tejtermékek éves inflációja elérte a 37%-ot.

A Demokratikus Koalíció szerint világos, mára nem maradt olyan polc az élelmiszerüzletek polcain, ahol ne kellene szinte minden héten új árakat feltüntetni. A tejtermékek áremelkedése is azt mutatja, hogy a történelmi infláció, amit Orbán Viktor pocsék gazdaságpolitikája a magyar emberek nyakába zúdított, mára megállíthatatlan örvényként húzza a mélybe a magyar családokat egy egyszerű sajtos-tejfölös tészta vagy rakott krumpli elkészítésekor is. Ráadásul a magyar embereknek esélyük sem lesz a következő hónapokban az inflációs csapdából kiúszni, hiszen az orbáni megszorítócsomag kegyetlen következményei plusz nehézékként rántanak minden magyar családot a víz alá, a végső anyagi ellehetetlenülésbe.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.