2022. június 25., szombat 10:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 25., szombat (OS) - Orbánék felelősek a forint összeomlásáért, bármit is hazudnak - Ezt mutatja a környező országok valutáinak erősödése is

    A múlt héten nem telt el úgy nap, hogy a forint euróárfolyama ne csúszott volna túl a 400 feletti lélektani határon. A magyar fizetőeszköz története leggyengébb napjait éli, a legtöbb elemző pedig nemhogy javulásra nem számít, hanem egyenesen 450 forint körüli euróárfolyamot jövendöl. Hiába okolja a kormány az orosz-ukrán háborút, a régiós valuták közül a forint az egyedüli, ami naponta kap újabb pofonokat: sem a román lej, sem a horvát kuna, de még a forinthoz hasonló besorolású lengyel zloty és cseh korona sem állt bele úgy a földbe, mint a forint.

A DK szerint a történelmi forintválság elsőszámú felelőse Orbán Viktor törvénytelen kormánya. Ide vezetett, hogy Orbánék az elmúlt években tudatosan gyengítették a forintot, hogy így szolgálják ki az olcsó magyar munkaerővel az eurómilliárdos árbevételű külföldi cégeket. Orbán azért mutogat másra, mert ő is pontosan tudja, hogy a 400-as euróárfolyam egyenes következménye az éveken keresztül tudatosan gyengített forintnak és az összeomló gazdaságpolitikának. Ennek az árát pedig a magyar emberek fogják megfizetni azzal, hogy a pénzük egyre kevesebbet ér, miközben a rekordmértékű infláció és az orbáni megszorítócsomag összes terhe zúdul a nyakukba.

dr. Molnár Csaba

A DK EP-képviselője, ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.