2022. június 26., vasárnap 08:52

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. június 26., vasárnap (OS) - Nagykőröstől Hollywoodig - Emléktáblát kapott Hajmássy Ilona

        Hajmássy Ilona, külföldön Ilona Massey 1910. június 16-án született Budapesten. Magyar színésznő, koloratúr szoprán operaénekes, televíziós előadó. Művészetének elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán. Szülei tősgyökeres nagykőrösiek, maga is ezt a várost tartotta szülőhelyének.
     1938-tól Ilona Massey néven a Metro-Goldwyn-Mayer, az United Artists és egyéb neves amerikai filmvállalatok produkcióiban szerepelt több mint tíz éven keresztül, közel 25 filmben. Világhírű lett. 1956-ban a forradalom pártján állt, az amerikai elnöknek petíciót adott át. 1974-es halálát követően amerikai férje édesapja sírjára szórta hamvait a kőrösi református temetőben.
     A Magyar Hollywood Tanács és Nagykőrös Önkormányzata a helyi Möggyfesztivál keretében  felavatta emléktábláját. Czira Szabolcs polgármester hangsúlyozta, hogy el kell ismerni az olyan embereket, akik példát jelenthetnek a mai fiatalság számára. Bokor Balázs, a Tanács elnöke szerint ahogyan Nagykőrös is végre felfedezte világhírű honfiját, úgy az egész országban ideje lenne Hajmássy Ilona emlékét megőrizni.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.