2022. június 28., kedd 13:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 28., kedd (OS) - A kormány folytatja a benzinárstop kivezetését - Hetente 500-700 benzinkúton szűnhet meg az üzemanyagszolgáltatás

A Népszava írta meg, hogy hetente akár 500-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott jelentős ellátásbeli problémák nincsenek a piacon. A lap szerint az üzemanyaghiánynak valójában az az egyszerű oka, hogy az olajipari cégeknek nem éri meg hatósági áron adni a benzint és a gázolajat, ezért inkább nem töltik fel időben a kútjaikat. A DK már korábban is arra figyelmeztetett, hogy megkezdődött a benzinárstop lassú és fokozatos kivezetése, a mai hírrel pedig elértünk a következő fokozatig.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány folytatja a benzinárstop kivezetését! Elég volt abból, hogy a Fidesz az olajipari nagyvállalatokkal összejátszva előbb mennyiségi korlátozásokat hoz, majd mesterséges üzemanyaghiányt idéz elő, hogy minél kevesebben tankoljanak kedvezményes áron. A DK szerint itt lenne az ideje, hogy a kormány az embereket képviselje és garantálja, hogy minden benzinkúton lesz elég üzemanyag. Ha ez nem történik meg, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Fidesz így készíti elő a benzinárstop kivezetését.

Varju László
a DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Varju László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció