2022. június 30., csütörtök 11:33

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 30., csütörtök (OS) - KÖSZÖNTJÜK A KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐKET!

A Belügyi Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ), a Közszolgálati Szakszervezet Szövetsége (KSZSZ), a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete (TBDSZ) nevében a KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐK NAPJA alkalmából őszinte nagyrabecsüléssel és munkájuk iránt érzett tisztelettel köszöntjük az állami és az önkormányzati közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és a közhivatalok minden dolgozóját Július 1. a közhivatalokban dolgozók ünnepnapja

Kívánjuk, hogy a helyi közös ünnepségek erősítsék az állampolgárokat szolgáló szakemberek önbecsülését, fejezzék ki az e hivatást gyakorlók együvé tartozását és mutassák be a szakmai közösség identitását.
Ebből az alkalomból is meggyőződéssel állítjuk, hogy ezen a területen dolgozók kiemelkedően megfelelnek a növekvő követelményeknek, és hivatásukat - esküjüknek megfelelően - "a magyar nemzet javára gyakorolják".
Az állampolgárok részéről megnyilvánuló jogos elvárás a magas fokú szakmai felkészültség, az empátia, a lelkiismeretesség és mindenekelőtt az ügyfél központú ügyintézés. E hivatás gyakorlói tudatában vannak annak, hogy milyen felelősséget jelent a lakosság, az ügyfelek és az állam szolgálata, a közjó érvényre juttatása.
Közszolgálati hivatásuk felelősségteljes gyakorlásáért a közigazgatásban dolgozókat elismerés, köszönet és társadalmi megbecsülés illeti!

Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége