2022. június 30., csütörtök 11:34

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. június 30., csütörtök (OS) - KÖSZÖNTJÜK A KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐKET!

    Mindez azonban még mindig nem megfelelően tükröződik e munkát végzők javadalmazásában. Az elmúlt időszakban – a szakszervezetek érdekérvényesítő harcának eredményeként - növekedtek a bérek, de keresetük továbbra is jelentősen elmarad a szellemi foglalkozásúak átlagkeresetétől. A KSH által havonta közölt bruttó átlagkereset egyenesen utópisztikus vágyálom a közigazgatásban. Tarthatatlan, hogy a reálbérek szinten tartása, a növekvő infláció ellentételezése teljesen megoldatlan.

Az utóbbi időben az önkormányzatoknál – a forráshiány miatt - veszélyben a foglalkoztatás biztonsága, amely az állampolgárok részéről jogosan elvárt közszolgáltatásokat is veszélyezteti.

A megoldás érdekében határozottan felszólítjuk a Kormányt, tegyen sürgősen intézkedéseket a közigazgatásban is a munkahelyek megőrzésére, az illetmények további növelésére, a munkaidő legalább korábbi szintre történő csökkentésére, a törvény erejével elvett fizetett szabadságnapok visszaadásával, a megfelelő rekreáció biztosítására.

Létszámstop és létszámleépítés helyett vezetőinknek a közigazgatás vonzóvá tételén kellene dolgozniuk annak érdekében, hogy a pályakezdő fiatalok életre szóló karriert lássanak a területi közigazgatásban. Jelenleg nincs képzett utánpótlás!


     Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.