2022. július 1., péntek 16:55 |
A Magyar Pékszövetség közleménye (2. rész) |
|
Budapest, 2022. július 1., péntek (OS) - Magyarország legjobb kenyerei és Sétáló süteménye |
A verseny első és legfontosabb kategóriája az államalapítás ünnepére
készülő alapélelmiszerünk. A Szent István napi kenyér alapfeltétele
volt, hogy a kenyér a Magyar Élelmiszerkönyv előírása szerint
készüljön lisztből, hagyományos kovászos technológiával, kizárólag
hazai, természetes alapanyagok felhasználásával. Ebben a
versenyszámban a kilenc legjobb kenyeret értékeli a hétfős zsűri. A második kategóriában az Innovációs fejlesztések kapnak figyelmet
– ez a versenyszám igen népszerű a versenyzők körében – nem
mindennapi alapanyagokból, különleges gabonák és magvak
felhasználásával sütötték meg a pékek a kenyereket, érdekes és
merész íz világot ötvözve a dekoratív megjelenéssel. A harmadik versenyszám ebben az évben újdonságnak számít. A Sétálós
Süteményeknél alapkritérium a leveles tészta volt, a kialakítás
során ügyelni kellett arra, hogy a termék kézzelfogható és séta
közben is kényelmesen fogyasztható legyen. A kategória győztesek a szakma elismerésén és megbecsülésén túl
pénzjutalomban is részesülnek.
Három kategóriában lehetett versenyezni: • Szent István napi kenyér • Innovatív kenyér • Sétáló sütemény (új versenyszám ebben az évben) A Szent István napi Kenyér kategória versenykenyerei: • Gulyás Kenyér • Pásztor Kenyér • Mangalicazsíros kovászos Kenyér • Szent Istváni Matyó Vekni • Durum Kovászos Kenyér • Ünnepi Cipócska • Egyházi Kenyér • Kerepes
Kiadó: Magyar Pékszövetség
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
|
|
|
|
|
|
|
Forrás: OS Országos Sajtószolgálat
MTI © Minden jog fenntartva.
|