2022. július 1., péntek 16:55

A Magyar Pékszövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. július 1., péntek (OS) - Magyarország legjobb kenyerei és Sétáló süteménye

    A verseny első és legfontosabb kategóriája az államalapítás ünnepére készülő alapélelmiszerünk. A Szent István napi kenyér alapfeltétele volt, hogy a kenyér a Magyar Élelmiszerkönyv előírása szerint készüljön lisztből, hagyományos kovászos technológiával, kizárólag hazai, természetes alapanyagok felhasználásával. Ebben a versenyszámban a kilenc legjobb kenyeret értékeli a hétfős zsűri.
A második kategóriában az Innovációs fejlesztések kapnak figyelmet – ez a versenyszám igen népszerű a versenyzők körében – nem mindennapi alapanyagokból, különleges gabonák és magvak felhasználásával sütötték meg a pékek a kenyereket, érdekes és merész íz világot ötvözve a dekoratív megjelenéssel.
A harmadik versenyszám ebben az évben újdonságnak számít. A Sétálós Süteményeknél alapkritérium a leveles tészta volt, a kialakítás során ügyelni kellett arra, hogy a termék kézzelfogható és séta közben is kényelmesen fogyasztható legyen.
A kategória győztesek a szakma elismerésén és megbecsülésén túl pénzjutalomban is részesülnek.


Három kategóriában lehetett versenyezni:
•    Szent István napi kenyér
•    Innovatív kenyér
•    Sétáló sütemény (új versenyszám ebben az évben)
A Szent István napi Kenyér kategória versenykenyerei:
•    Gulyás Kenyér
•    Pásztor Kenyér
•    Mangalicazsíros kovászos Kenyér
•    Szent Istváni Matyó Vekni
•    Durum Kovászos Kenyér
•    Ünnepi Cipócska
•    Egyházi Kenyér
•    Kerepes
     Kiadó: Magyar Pékszövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.