2022. július 3., vasárnap 10:13

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. július 3., vasárnap (OS) - Erősebb határvédelmet követelünk! - A kormány még nyáron mutassa be az önálló határőrségről szóló javaslatát!

    Rendkívül baljós jövőképet fest a hazai határvédelemre az a halálos áldozatot követelő lövöldözés, amely a magyar határ mellett történt Szerbiában. Az illegális bevándorlók ismét naponta ostromolják országunk széleit, a szomszédunkban pedig háború dúl. Ebben a véres helyzetben elengedhetetlen, hogy a kormány minél előbb felállítsa az önálló határőrséget!

A törvényes rend pártján álló Jobbik már csaknem egy évtizede követeli ezt, és most végre a kormány is belátta, hogy a határok megvédéséhez csak és kizárólag az önálló határőrség jelentheti a megoldást. Már nem lehet tovább húzni az időt! Az elmúlt hónapok eseményei alapján még inkább egyértelmű, hogy a határok felügyeletét a határőrökre kell bízni! A hatékonyabb védekezés érdekében szükségesnek tartjuk azt is, hogy a leendő határőrségnek legyenek határvadász századaik is. Ezeknek a határvadász századoknak pedig olyan kiképzés és felszerelés szükséges, amellyel úgynevezett első lépcsős alakulatként el tudják majd hárítani a fegyveres támadásokat is.

Követeljük a kormánytól, hogy még az őszi parlamenti ülésszak előtt készüljön el az a törvényjavaslat, amely megteremti az önálló határőrség jogi lehetőségét, és amelynek alapján már a nyáron elkezdődhet a testület megalakítása.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.