2022. július 5., kedd 08:34

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2022. július 5., kedd (OS) - A bevándorláspárti erők felelősek a spanyol-marokkói határon történt halálesetekért - Hidvéghi Balázs sajtóközleménye

    "A spanyol-marokkói határon történt múlt hétvégi halálesetekért a bevándorláspárt politikusokat, NGO-kat és a nyílt társadalom más szószólóit terheli a politikai felelősség, amiért évek óta ösztönzik az Európába irányuló illegális migrációt" - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament hétfői spanyol-marokkói határon történt eseményekről szóló vitájában.

Hidvéghi Balázs együttérzését fejezte ki a spanyol-marokkói határon történt eseményekkel kapcsolatban. Közölte: ezeknek a haláleseteknek nem lett volna szabad megtörténniük.

Az EP-képviselő szerint ugyanakkor nem helyes a határőröket hibáztatni azért, mert megvédik a határt az agresszív, illegális határátlépőkkel szemben, hanem a valódi politikai felelősöket kell megtalálni. "Azok a bevándorláspárti erők a felelősek, akik folyamatosan támadják a tagállamok határvédelmi erőfeszítéseit, és azt az illúziót keltik, hogy bárki akadály nélkül bejuthat Európába" - mondta el Hidvéghi.

Kiemelte: a bevándorláspárti erők ideológiailag elvakult cselekedeteinek egyetlen eredménye az, hogy folyamatosan emberéletek kerülnek veszélybe a Földközi-tengeren és a Balkánon. "Ha el akarjuk kerülni a hasonló tragédiákat, akkor ennek a felelőtlen politikának kell véget vetni" - zárta szavait az EP-képviselő.

     Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.