2022. július 26., kedd 11:51

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. július 26., kedd (OS) - A fiatalok támogatása a jövőbe való legjobb befektetés

        Emellett a világon szinte egyedülálló módon személyi jövedelemadó-mentességet élveznek a 25 év alatti fiatalok, függetlenül attól, hogy jövedelmük diákmunkából, tanulmányok mellett folytatott keresőtevékenységből vagy főállásból származik.
     Egy nemzet sikeressége azon is múlik, hogyan gondoskodunk értékeinkről, hogyan gazdálkodunk a tehetségekkel. A fiatalok támogatása a legjobb befektetés a jövőbe, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít az ifjúságpolitikai intézkedésekre. Napjainkban minden eddiginél több lehetőség áll a tehetséges fiatalok rendelkezésére: a Nemzeti Tehetség Program keretében évente 300-350 ezer fiatal vehet részt tehetséggondozó programokban, a program kezdete óta már közel 19 ezer projekt részesült támogatásban.
     A kormány kiemelten támogatja a családalapítást, és minden segítséget megad ahhoz, hogy a fiatalok minél korábban merjenek gyermeket vállalni és kiszámítható környezetben nevelhessék őket. A családpolitika egyik kiemelt eleme, hogy 2014 óta a felsőoktatási hallgatók vagy frissen diplomázott szülők is jogosultak úgynevezett diplomás GYED-re, amelynek összege évről évre növekszik: alapképzés esetén idén ez már havonta 140.000 Ft-ot, mesterképzés esetén 182.000 Ft-ot jelent a támogatottaknak.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.