2022. július 29., péntek 14:49

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2022. július 29., péntek (OS) - A felvételi szabályok változása nem érinti az Önkéntes Katonai Szolgálat során megszerezhető és megszerzett többletpontokat.

        Magyarország Kormányának döntése értelmében azok a fiatalok, akik Önkéntes Katonai Szolgálatot (továbbiakban ÖKSZ) vállalnak, továbbra is felvételi pluszpontokra lesznek jogosultak.
     Szakkiképzés nélkül, legalább hat hónapos szolgálat vállalása esetén 16 többletpontra, szakkiképzéssel kiegészítve 32 többletpontra számíthatnak a felsőoktatásba felvételizők. További 32 pont szerezhető  a fentiek teljesítését követően, folytatólagosan még 6 hónap szakkiképzéssel egybekötött szolgálat vállalásával.
     Az ÖKSZ-el a honvédség olyan fiatalokat szólít meg, akik kénytelenek egy időre tanulmányaikat szüneteltetni, mert vagy nem sikerült bejutniuk az általuk kiválasztott szakképzési, felsőoktatási intézménybe, vagy valamilyen oknál fogva el kellett halasztaniuk tanulmányaik megkezdését, és erre az időre stabil foglalkoztatási és kereseti lehetőséget kerestek. Ez a katonai szolgálati forma nem csupán egyfajta segítség arra az időre, amíg nem tudják folytatni tanulmányaikat a fiatalok, hanem fontos élettapasztalat is, hiszen olyan, a civil életben is hasznosítható kvalitásokkal gazdagítja a résztvevőket, amelyekkel az élet bármely területén helyt tudnak állni.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.