2022. július 29., péntek 14:57

A WHO Magyarországi Irodájának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. július 29., péntek (OS) - A Szoptatási Világhét (augusztus 1-7.) 2022-ben, a COVID-19 okozta világjárvány után arról szól, hogy megerősítse és támogassa a szoptatást a társadalom különböző szintjein. Ezt hangsúlyozták a WHO magyarországi irodája és a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság (SZTNB) szakértői a Szoptatás Világhete alkalmából megtartott konferencián, 2022. július 29-én.

        A WHO a Szoptatás Világhete alkalmából megfogalmazott iránymutatásában felhívja a figyelmet arra, hogy mindennél fontosabb a szoptatásbarát környezet biztosítása és fenntartása a családok számára az ellátó rendszer különböző szintjein. A szervezeti kapacitások megfelelő biztosításában kulcsjelentősége van a humán erőforrás megfelelő összetételű és minőségi képzésnek.
     Általában akkor kap figyelmet ez a téma, amikor a támogatás hiánya miatt sérül a szoptató anya és gyermeke biztonsága. A szoptatásbarát környezet fenntartása érdekében a családok mellett szükség van a kormányok, az egészségügyi rendszer, a munkahelyek és a közösségek támogatására.
     Dr. Szigeti Szabolcs, a WHO magyarországi irodájának egészségpolitikai szakértője kiemelte, hogy a WHO foglalkozik az aktuális globális egészségügyi és környezeti problémák, vagyis a COVID-19, a majomhimlő, valamint globális felmelegedés, a hőhullám gyerekvállalásra és szoptatásra gyakorolt hatásával. A WHO szakembereinek útmutatása szerint a babák számára az anyatejes táplálás a legbiztonságosabb, leghigiénikusabb, egyúttal a legegészségesebb.

     Kiadó: WHO Magyarországi Iroda

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.