2022. augusztus 3., szerda 17:35

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 3., szerda (OS) - A mozdonyvezetők nem hagyják magukat átverni, augusztus végén döntenek egy lehetséges sztrájk időpontjáról.

        A Mozdonyvezetők Szakszervezete Ügyvivő Bizottsága megállapítja, hogy a munkaügyi kapcsolatok terén példátlan módon a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. nem teljesítette a márciusra meghirdetett jogszerű sztrájk lemondásához kapcsolódó Megállapodást. A sztrájk elkerülése érdekében a Munkáltató kötelezettséget vállalt 300.000 Ft egyszeri kifizetésre úgy, hogy minden egyéb évközi kifizetés a többi vasutassal azonos módon és mértékben megilleti a mozdonyvezetőket. A Megállapodásban vállalt fizetési kötelezettsége alól a Munkáltató úgy kívánt kibújni, hogy összemosta a minden munkavállaló számára biztosított Vasutasnapi kifizetéssel.
     A Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólítja a MÁV vezetését a Megállapodásban vállalt kötelezettségei teljesítésére. A MOSZ Ügyvivő Bizottsága azt javasolja a Küldöttközgyűlés számára, hogy a Megállapodás betartatása érdekében augusztus végi ülésén határozzon a sztrájk időpontjáról.

     Kiadó: Mozdonyvezetők Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.