2022. augusztus 4., csütörtök 10:41

A Magyarországi Bahá’i Közösség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 4., csütörtök (OS) - "Esztelen kegyetlenség": Letartóztatások és razziák hulláma söpör végig Iránon, amint a bahá’í vallási kisebbség tagjait abszurd módon "gyarmatosítással" vádolják

    Gyűlöletpropagandától hemzsegő nyilatkozatot tett közzé tegnap az üldözött bahá’í vallási kisebbséggel kapcsolatban az iráni Információs Minisztérium. A dokumentum igazolni próbálja, hogy miért támadták meg több, mint száz alkalommal a hívők otthonait és üzleteit, és tartóztattak le, illetve vetettek börtönbe sokakat. A nyilatkozat szerint a "bahá’í kém (politikai) párt tagjait vették őrizetbe", mivel azok "a bahá’í gyarmatosítás összetákolt tanításait terjesztették, és beszivárogtak oktatási intézményekbe", közöttük óvodákba. Ez utóbbiak említése nyilvánvalóan ürügy több bahá’í óvónő elleni fellépésre.  

A Bahá’í Nemzetközi Közösség (Bahá’í International Community – BIC) visszautasítja ezeket az abszurd és lehetetlen, nyilvánvalóan hazug koholmányokat. Amit az iráni kormány művel, az cinikus iskolapéldája a durva elnyomásnak és a legrosszabb gyűlöletbeszédnek.  

A rajtaütések során tizenhárom hívőt tartóztatták le, közöttük Mahvash Sabetet, Fariba Kamalabadit és Afif Naemit, a közösség vezetőségének volt tagjait, akik hitük miatt tíz évet töltöttek korábban börtönben.

     Kiadó: Magyarországi Bahá’i Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.