2022. augusztus 4., csütörtök 10:41

A Magyarországi Bahá’i Közösség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 4., csütörtök (OS) -

    Az elmúlt hetekben zajló események durva eszkalációjaként a központi és helyi hatóságok mintegy kétszáz tagja hermetikusan elzárta a külvilágtól Roushankouh falut az északi Mazendaran tartományban, ahol sok hívő él. Hat bahá’í házat leromboltak, és húsz hektár bahá’í tulajdonban lévő földet elkoboztak. A kormányügynökök borsspray-t használtak a tömeg szétoszlatására, és lövések is hallatszottak. Aki megpróbálta felemelni a hangját a kegyetlenkedés ellen, azt letartóztatták és megbilincselték.

"Arra kérünk mindenkit, hogy emelje fel a hangját, és szólítson fel a durva és rettenetes üldözés azonnali megszüntetésére. Minden nap új hír érkezik a bahá’í-ok megpróbáltatásairól Iránban, és a fentiek nyilvánvaló bizonyítékai annak, hogy mi az ottani hatóságok lépésről lépésre követett terve." – mondta Diane Ala’i, a Bahá’í Nemzetközi Közösség (Bahá’í International Community - BIC) ENSZ genfi irodája mellé akkreditált képviselője az utóbbi néhány hétre utalva. "Olvasva a kormányzati dokumentumokat, a nemzetközi közösségnek azonnal cselekednie kell, még mielőtt túl késő lenne."

     Kiadó: Magyarországi Bahá’i Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.