2022. augusztus 4., csütörtök 18:59

A Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 4., csütörtök (OS) - Raisz Anikó: fenntarthatóbbá válhat a víziközművek üzemeltetése

A kormány célja, hogy a magyar emberek biztonságos ellátása érdekében a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése mellett fenntarthatóbbá váljon a víziközmű ágazat működése. A Nemzeti Víziközmű-közszolgáltatási Stratégiában foglaltak megvalósítása érdekében Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkár egyeztetést folytatott az önkormányzati tulajdonban lévő víziközmű társaságok, valamint az önkormányzati szövetségek képviselőivel.

A megbeszélésen az államtitkár tájékoztatást adott arról, hogy a kormány a hatályos jogszabályi keretek között milyen segítséget tud nyújtani egy fenntarthatóbb működési struktúra kialakításához a lakosság folyamatos, magas szintű ellátása érdekében.
     Kiadó: Technológiai és Ipari Minisztérium