2022. augusztus 5., péntek 13:10

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 5., péntek (OS) - A Fidesz klímagyilkos politikája újabb szintet lépett

        A Fidesz-kormányon kívül nincs több olyan kormány Európában, amely a klíma- és vízválság korában erdőirtásba kezd, holott ezzel nem oldja meg az energiaválságot, csak még kiszolgáltatottabbá teszi hazánkat a klímaváltozás következményeinek. Egyben követeljük, hogy a bükkerdőket mindenképp vonják ki a rendelkezés alól!
     A Fidesz-kormány tévesen azt gondolja, hogy a fakitermelés növelésével kezelni tudja az energiaválságot, holott a frissen kivágott fa – az akác kivételével – rossz fűtőértékű, emellett szennyezi a környezetet, tehát nem nyújt ezen a télen megoldást a fűtési gondokra. Ellenben, ha a kormány most kétségbeesett kapkodásában a fák, az erdeink ellen fordul, súlyosan veszélyezteti a klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképességünk.
     Ennek ellenére a kormány a tegnap megjelent kormányrendeletben a természetvédelmi szempontok megsértésével megkönnyíti a fakitermelést, többek között a védett területeken kiterjeszti a tarvágás lehetőségét. Veszélybe sodorja ezáltal az egyébként is rossz állapotban lévő erdőségeinket, melyek védelme nagyon fontos lenne ahhoz, hogy az egyre szélsőségesebbé váló időjáráshoz sikerrel tudjunk alkalmazkodni, például meg tudjuk tartani a vizet a tájban, és ezzel lassítsuk, vagy akár meg is fordítsuk az ország kiszáradását.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.