2022. augusztus 5., péntek 13:10

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 5., péntek (OS) - A Fidesz klímagyilkos politikája újabb szintet lépett

        A klímaváltozás miatt a bükk-, de részben a tölgyerdők természetes felújulása - különösen tarvágás esetén - nem valósul meg. Ezért ezeket tarvágni rendkívül durva hiba, konkrétan természetkárosítás. Követeljük, hogy a bükkerdőket vonják ki a rendelkezés alól, hiszen ezen erdők kivágása a turizmus szempontjából is károsak, hiszen komoly rekreációs funkcióval bírnak a kirándulók között.
     Nagy István egyik nap még a víz megtartásának fontosságáról, a klímaadaptációs feladatokról beszél, másnap pedig homlokegyenest szembemennek ezekkel a célokkal.
     Az energiaválság kezelését elvárjuk a kormánytól, de ez megoldható értelmetlen környezetkárosítás nélkül is. A rászoruló rétegeknek biztosítsanak megfelelő rezsitámogatást, szükség esetén a meglévő készletekből száraz tűzifát, a forrásokat pedig ehhez vonják el azoktól a környezetszennyező nagyvállalatoktól, melyek alig-alig járulnak hozzá jelenleg a közterhek viseléséhez és nem fizetik meg az általuk okozott környezetszennyezést sem.

Dr. Keresztes L. Lóránt,
a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke

Jenei Ferenc,
 az LMP győri elnöke

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.