2022. augusztus 8., hétfő 10:33

A Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - HOROVITZ TAMÁS, HITKÖZSÉGI ELNÖKKÉNT ÉS SPORTVEZETŐKÉNT IS ÜDVÖZLI A SZEGEDI SPORTKLUBBOKNAK AZ ANTISZEMITA SZURKOLÓI MEGNYILVÁNULÁSSAL SZEMBENI FELLÉPÉSÉT

        "Mint ismeretes, az MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó mérkőzés után a szegedi szurkolók egy csoportja antiszemita és gyűlöletkeltő kijelentéseket skandálva hagyták el az MTK stadionját."
     Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség és a Közép-és kelet Európai Zsidó Hitközségek És Szervezetek elnöke, aki a Debreceni Asztalitenisz Klub vezetője is elismerését fejezi, hogy a szegedi sportklubbok, a szegedi ultrák elhatárolódtak és elítélték a hétfői incidenst.
     Példamutató ez a cselekedet, amely felhívja a figyelmet arra, hogy miként kell reagálni a hasonló esetekre.
Magyarország Kormánya és a zsidó közösségek nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az antiszemitizmus, a gyűlöletkeltés ne lehessen jelen az országunkban. A sport világa az a hely, ahol nincs helye a hasonló eseteknek.
     A sportpályákon és sporttermekben az emberi teljesítmények tisztasága, a sporttársak, a nézők tisztelete kell, hogy meghatározó legyen, származástól és vallási nézetektől függetlenül.
     Példaértékű az az összefogás, ami a kirekesztő szurkolói tett ellen lépett fel, bízva abban, hogy hasonló eset a jövőben nem fordul elő – mondta Horovitz Tamás elnök.

     Kiadó: Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.