2022. augusztus 8., hétfő 13:06

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - Akár 60 ezer forinttal is több ösztöndíjat kaphatnak a külföldön tanuló magyar hallgató

Célunk, hogy idén újra a COVID előtti közel 10 ezer főre emeljük nemzetközi, így többek között az Erasmus+ ösztöndíjasok számát, és az elkövetkező években ezt megduplázzuk. Az idén felvételt nyert hallgatók a korábbihoz képest akár 60 ezer forinttal több Erasmus+ ösztöndíjat kaphatnak. Ez jelentős támogatást jelent az egyetemisták számára - hangsúlyozta Dr. György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára. Dr. György László kiemelte, a Kormány célja, hogy 2030-ra évente legalább 20 ezer magyar egyetemista szerezzen tapasztalatot külföldön tanulva. Felbecsülhetetlen lehetőség ez a résztvevő hallgatók számára. A külföldi szemeszterek alatt ugyanis olyan életre szóló élményekkel gazdagodnak a fiatalok, amelyek által sokat tanulhatnak önmagukról, valamint a magyar és az európai kultúráról.
     Mindazok a fiatal hallgatók, akik a 2022/23-as tanévben kezdik meg egyetemi, főiskolai tanulmányaikat már megemelt Erasmus+ ösztöndíjjal utazhatnak külföldi részképzésre.
     Az Európai Unió egyik legnépszerűbb ösztöndíjprogramjának jelentőségét erősíti, hogy a 2022-ben egyszerűsített, rugalmasabb magyar felsőoktatási felvételi rendszer bevezetése értelmében a nyelvvizsga megléte helyett a nyelvi kompetenciák fejlesztése került a középpontba.

Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium