2022. augusztus 8., hétfő 13:06

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - Akár 60 ezer forinttal is több ösztöndíjat kaphatnak a külföldön tanuló magyar hallgatók

        Egy ilyen lehetőség támogatja azt a célt, hogy a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, biztos nyelvismerettel rendelkezzen a jövőbeli munkavállaló.
     A résztvevők számának dinamikus növekedését a megemelt ösztöndíj összege mellett, a kiemelt esélyegyenlőségi kiegészítés, a zöld utazások támogatása és a hibrid megoldások is elősegítik.
     Milyen anyagi támogatással jár az Erasmus+ ösztöndíj?
     Az Erasmus+ programmal járó anyagi támogatás pontos összege a fogadó országtól függ: tanulmányok esetén havi 470-520 eurót, szakmai gyakorlat esetén pedig a 2021/2022-es tanévtől kezdve havi 620-670 eurót kapnak a hallgatók. Az Európán kívüli célországokba történő utazás esetén az ösztöndíj összege havi 700 euró, melyhez utazási támogatás is jár. A 2022/23-as tanév során további emelkedés várható a tanulmányi és szakmai gyakorlati mobilitások támogatásában.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.