2022. augusztus 8., hétfő 13:07

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - Akár 60 ezer forinttal is több ösztöndíjat kaphatnak a külföldön tanuló magyar hallgatók

        Esélyegyenlőség: bővül az Erasmus-ösztöndíjasok köre
     Az Erasmus+ hazai koordinátora, a Tempus Közalapítvány az új esélyegyenlőségi kiegészítő támogatás bevezetésével szeretné biztosítani, hogy még többen bekapcsolódhassanak a programba. Többek között a nemzeti vagy etnikai kisebbséghez tartozó, esti vagy levelező tagozatos, illetve önköltséges hallgatók, nagycsaládban élő, árva vagy félárva hallgatók is kérhetik a kiegészítő ösztöndíjat.
A kiegészítő támogatás összege rövid távú hallgatói mobilitás esetén 100-150 euró; külföldi részképzés és szakmai gyakorlat esetén pedig havi 250 euró járhat az alapösztöndíjon felül. Így akár havi 900 eurót, vagyis megközelítőleg 360 ezer forintot meghaladó összeget is kaphatnak a magyar felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók. Az esélyegyenlőségi támogatás mellé igényelhető a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatása is, amivel még tovább növelhető az ösztöndíj mértéke.
     Hibrid oktatás az Erasmus+ programban
     A hibrid oktatás elterjedését követően az Erasmus+ program kibővült az ún. részben fizikai (blended) mobilitási lehetőséggel. Ennek keretében a tanulmányi vagy gyakorlati időszak egy része online végezhető, míg a másik része személyes részvétellel zajlik a célországban. A részképzés és szakmai gyakorlat esetén is minimum 2 hónapot kell külföldön tölteni, az ösztöndíjtámogatás csak erre az időszakra szól.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.