2022. augusztus 8., hétfő 13:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - Brutális év végi infláció várható a rezsinövelés miatt

        Lassan hónapok óta téma az egyre emelkedő infláció, napról napra drágább az élet Magyarországon. A Portfolio.hu elemzése szerint júliusban 13%-ra ugorhatott fel az infláció, és a helyzet csak romlani fog. Az év végére vonatkozó várakozások a rezsidrágítás hatására még inkább elszálltak, már 16,5%-ra várja a piac a decemberi árindexet. Különösen súlyos az élelmiszerek árának növekedése, a G7 gazdasági portál néhány nappal ezelőtt tette közzé, hogy júliusban közel 35 százalékkal fizettünk többet az élelmiszerekért, mint tavaly ilyenkor.
     A DK figyelmeztet mindenkit, brutális év végi infláció vár ránk a rezsiemelés miatt. A magyarok most fizetik meg a törvénytelen kormány alkalmatlan és felelőtlen döntéseinek árát az orbáni megszorításokkal, adóemelésekkel, inflációval és rezsiemeléssel. Egészen felháborító, hogy míg a kormány tagjai és a fideszes holdudvar közpénzből dőzsölnek és milliós fizetéseket osztogatnak maguk között, addig a magyarok pénze napról napra kevesebbet ér, és már egy kiló kenyér megvásárlása is súlyos fejtörést okoz a hónap közepére. A DK korábban is követelte már, hogy áfa- és adócsökkentéssel, támogatásokkal segítse a kormány a magyarokat, de ők segítség helyett csak újabb megszorításokkal sújtják az embereket.

Varju László
a DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Varju László sajtótájékoztatóját Varju László Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.