2022. augusztus 17., szerda 13:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 17., szerda (OS) - Folytatódik a kormányzati rezsiemelés, két és félszeres áramáremelés jöhet

    Az ATV Híradónak beszéltek arról energiapiaci szakértők, hogy brutális áremelkedés jöhet az árampiacon, az áram piaci ára pedig az év végére elérheti akár a jelenlegi rezsiemelt ár két és félszeresét is. Ez nagyon rossz hír, hiszen a kormány eddig is a piaci árakra hivatkozva jelentett be rezsiemelést, könnyen lehet, hogy újabb kormányzati rezsiemelés következik. Ez azt jelenti, hogy a rezsirémálom folytatódik, aki eddig esetleg megnyugodott, hogy nem fog sokkal többet fizetni az áramért Orbán rezsiemelése után sem, most kezdheti újra a számolgatást.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a titkolózást, és mondja meg nyíltan, mekkora áramáremelésre készül a télen! A DK szerint semmiképpen sem szabad két és félszeresére emelni az áram árát a jelenlegi helyzetben, ezt magyarok milliói nem tudnák megfizetni, éppen elég volt már a kormányzati rezsiemelésekből. A DK azt követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az áram beszerzési árát és azt a képletet is, amely alapján a hazai rezsiemelt áramárat számítja. Jogunk van tudni, hogy mekkora áramáremelés várható a Fidesztől!

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese

Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.