2022. augusztus 18., csütörtök 13:35

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 18., csütörtök (OS) - Az LMP a szélenergia engedélyezését várja a kormánytól -

    Palkovics László a török hírügynökségnek adott interjújában a szélenergiába való befektetések szükségességéről beszélt. A kormány eddig mereven elzárkózott a szélenergiától, és 2016-ban olyan szabályozást vezetett be, ami kizárja a szélturbinák telepítését. Úgy tűnik az energiaválság kellett hozzá, hogy a kormány végre belássa: az LMP-nek volt igaza, amikor évek óta a szélenergia engedélyezését követelte. Ha a kormány megfogadta volna az LMP javaslatait, vagyis indult volna épületszigetelési program és jobban támogatják a megújuló energiaforrásokat (beleértve a szélenergiát is), akkor most sokkal jobb, ellenállóbb helyzetben lenne az ország.

A kormány máig nem tudott megfelelő szakmai indokot felhozni a szélenergia mellőzésére. Bár Palkovics László szerint csak a Móri-árokban fúj stabilan a szél, valójában az ország csaknem egész területén gazdaságosan lehetne üzemeltetni szélerőműveket. A szélenergia az egyik legzöldebb és legolcsóbb energiaforrás, így elengedhetetlen a klímaváltozás elleni küzdelemben.


     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.