2022. augusztus 29., hétfő 15:37

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 29., hétfő (OS) -

    Budapest uniós támogatásból újabb lépéssel került közelebb a fenntartható hulladékgazdálkodáshoz
A sikeres próbaüzemet követően augusztus végén megkezdte működését a Budapesti Közművek FKF Hulladékgazdálkodási Divízió hulladékátrakó állomásként szolgáló Logisztikai Szolgáltató Központja. A létesítmény egy korábban használaton kívüli telephelyen valósult meg. Működésével jelentősen hozzájárul a dél-pesti kerületek hulladékgyűjtésből adódó forgalomterhelésének és a hulladékbegyűjtő járművek károsanyag kibocsátásának mérsékléséhez, ezzel is támogatva Budapest és a BKM környezetvédelmi erőfeszítéseit.
Az augusztus 29-én tartott sajtótájékoztatón Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes többek között elmondta, hogy a Főváros különösen nagy értéknek tartja az új létesítmények munkahelyteremtő hatását. A projekt révén ugyanis uniós forrásból 150 újabb, stabil, hosszú távon is tervezhető, a zöld gazdaságot erősítő munkahely jött létre Budapesten. "Másik kiemelendő eredmény, hogy a budapestiek egy újabb, a szelektíven gyűjthető hulladékok teljes palettáját átvenni képes, a hét minden napján nyitva tartó hulladékudvarral lettek gazdagabbak" – fogalmazott a városvezető.  

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.