2022. szeptember 1., csütörtök 16:23

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 1., csütörtök (OS) - Három új vidéki helyszínen helyez el botlatóköveket a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület a helyi önkormányzatokkal együttműködésben

    A holokauszt áldozatainak utolsó szabadon választott lakóhelye előtt elhelyezett, járdába süllyesztett botlatókövekből ma már lassan 600 található hazánkban. Günter Demnig német képzőművész, a botlatókő-koncepció megalkotója általában ragaszkodik ahhoz, hogy azokat személyesen helyezze el. A járvánhelyzet okán azonban ez az elmúlt két évben nem tudott megvalósulni, helyette a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület a helyi önkormányzatokkal együttműködésben végezte el ezt a nemes gesztust, szimbolikus és végső nyughelyet adományozva az áldozatok részére.
       2022 szeptember 4-én az alábbi helyszíneken helyezzük el az emlékezés köveit: Dunaföldvár (10 óra), Decs (12 óra), Baja (14 óra). Az események minden érdeklődő számára nyitottak. A pontos címek, egyéb részletek megtalálhatók az egyesület Facebook-oldalán. A botlatókövekről további információ az egyesület honlapján található.

     Kiadó: Magyar Zsidó Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.