2022. szeptember 4., vasárnap 17:44

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 4., vasárnap (OS) - Az LMP feljelentést tesz a Kelet-magyarországi gólyapusztulás miatt -

Természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek hívták fel a figyelmet arra, hogy Kelet-Magyarországon csak idén mintegy 150 ezer madár köztük több tucat fokozottan védett fehér gólya pusztulását okozta feltételezhetően Mészáros Lőrinchez tartozó Opusz Titász Zrt. nem megfelelően szigetelt villanyoszlop hálózata.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan, hogy a kellő szakmai követelmények hiányában kiépített hálózat miatt pusztul el élővilágunk, ezért képviselőink ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, továbbá írásbeli kérdéssel fordulnak Nagy István agrárminiszterhez, melyben tájékoztatást és azonnali intézkedést várnak a védett madarak pusztulásával kapcsolatban.

Az LMP minden esetben kiáll környezetünk és élővilágunk megóvásáért, és bármilyen eszközzel kész harcolni természeti kincseink megóvásáért.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja