2022. szeptember 5., hétfő 10:33

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 5., hétfő (OS) - 2021 után a mai napon, szeptember 5-én már második alkalommal indul el a kiképzés az Önkéntes Katonai Szolgálat keretén belül. Hétfőn a tervek szerint közel 400 fő vonul be az ország majdnem minden megyéjében a területvédelmi zászlóaljakhoz, hogy a felkészítés első ciklusát megkezdje.

        A Kormányzati céllal összhangban a Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Honvédség a honvédelem ügye iránt érdeklődők számára megteremtette egy olyan katonai szolgálat lehetőségét, amely egy határozott, 6 hónap egybefüggő időtartamú és – a tartalékos döntése alapján – egyszer 6 hónappal meghosszabbítható ciklusból áll.
     A honvédelmi tárca egyik célja volt, hogy specifikusan olyan fiatalokat szólítson meg, akik kénytelenek szüneteltetni tanulmányaikat és erre az időre nem csupán stabil kereseti lehetőséget szeretnének, de olyan, a mindennapi életben is hasznosítható tudás és ismeretek megszerzését is fontosnak tartják, amellyel a későbbi elhelyezkedésük is könnyebb lehet.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.